Umro osnivač francuske televizije Kanal plus

Izvor: B92, 29.Maj.2016, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro osnivač francuske televizije Kanal plus

Pariz -- Andre Rusle, osnivač francuske kablovske televizije Kanal plus i bivši lični prijatelj pokojnog predsednika Fransoaa Miterana, preminuo je u Parizu u 94. godini

"Preminuo je mirno", izjavio je Frans presu njegov sin Filip.

Rusle je 1984. godine osnovao Kanal plus, ali je direktorsku funkciju napustio deset godina kasnije u znak protesta jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je televiziju preuzelo nekoliko preduzeća u okviru akcionarskog ugovora.

Kanal plus je poznat po satiričnom tonu i deo je Evropske radiodifuzne unije.

U francuskoj javnosti Rusle je bio poznat kao blizak prijatelj Miterana koji je bio šef države od 1981. do 1995. godine i kojeg je pratio tokom 40 godina političke karijere.

Rusle je takođe osnivač dva lista Sport magazin (1976) koji je kasnije ugašen, kao i EnfoMatena 1994. koji je zatvoren dve godine kasnije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Preminuo osnivač francuske televizije Kanal plus

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2016

Andre Rusle, osnivač francuske kablovske televizije Kanal plus i bivši lični prijatelj pokojnog predsednika Fransoaa Miterana, preminuo je danas u svom domu u Parizu u 94. godini. saopštila je njegova porodica..."Preminuo je mirno", izjavio je Frans presu njegov sin Filip Rusle.Rusle je 1984. godine...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.