Umro legenda Dinama iz Kijeva Andrij Bal

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2014, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro legenda Dinama iz Kijeva Andrij Bal

Nekadašnji sovjetski reprezentativac i fudbaler Dinama iz Kijeva Andrij Bal iznenada je umro sa 56 godina dok je igrao veteranski meč, saopštio je danas njegov bivši klub.

Bal je igrao za Dinamo od 1981. do 1990. godine i osvojio je četiri titule prvaka SSSR-a. Za reprezentaciju te zemlje igrao je 20 puta.

Posle igračke karijere, radio je kao trener, vodio je nekoliko klubova u Izraelu, a u zemlji Vorsklu Poltavu i Černomorec iz Odese.

U reprezentaciji Ukrajine je u dva navrata bio pomoćni selektor, a jednom i privremeni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Preminula legenda Dinama iz Kijeva Andrij Bal

Izvor: Vesti-online.com, 09.Avg.2014

Nekadašnji sovjetski reprezentativac i fudbaler Dinama iz Kijeva Andrij Bal iznenada je umro sa 56 godina dok je igrao veteransku utakmicu, saopštio je danas njegov bivši klub. .. ..Bal je igrao za Dinamo od 1981. do 1990. godine i osvojio je četiri titule prvaka SSSR. Za reprezentaciju te zemlje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.