Umro kontroverzni sudija Vrhovnog suda SAD

Izvor: B92, 14.Feb.2016, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro kontroverzni sudija Vrhovnog suda SAD

Vašington -- Konzervativni sudija Vrhovnog suda SAD Antonin Skalija preminuo je u 80. godini.

Guverner Teksasa Greg Abot u potvrdio je navode medija i odao počast Skaliji, prenela je televizijs mrea Si-Bi-Es (CBS).

"Sudija Antonin Skalija je bio Božji čovek, patriota i nepokolebljivi branilac pisanog ustava i vladavine zakona", naveo je Abot.

Skaliju je za člana Vrhovnog suda SAD 1986. predložio tadašnji američki predsednik Ronald Regan.

Njegove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odluke i stavovi u slučajevima pred Vrhovnim sudom su izazivale podeljena mišljenja, a posebno je izazivao gnev liberala. U presudi iz prošle godine kojom su legalizovani istopolni brakovi u SAD, Skalija je imao izdvojeno mišljenje.

Proces nominacije i potvrde Skalijine zamene bi mogao biti težak, pošto je demokratski predsednik Barak Obama u poslednjoj godini mandata, dok republikanci imaju većinu u oba doma Kongresa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Umro konzervativni sudija Vrhovnog suda SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Feb.2016

Konzervativni sudija Vrhovnog suda SAD Antonin Skalija preminuo je danas u 80. godini...Guverner Teksasa Greg Abot u potvrdio je navode medija i odao počast Skaliji, prenela je televizijs mrea Si-Bi-Es (CBS)..."Sudija Antonin Skalija je bio Božji čovek, patriota i nepokolebljivi branilac pisanog ustava...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.