Ukrajinski poslaniki tvrdi da vojska protiv separatista koristi partizansku taktiku

Izvor: Blic, 16.Apr.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinski poslaniki tvrdi da vojska protiv separatista koristi "partizansku taktiku"

Pred tvrdnjama da je ofanziva ukrajinske vojske na jugoistoku zemlje pretrpela neuspeh, jedan od lidera stranke “Otadžbina” i njen poslanik u Vrhovnoj Radi Sergej Sobolev, rekao je da armija koristi gerilski metod borbe protiv separatista. “

"Naše oružane jedinice iskoristile su partizanski metod i direktno prodrle u delove koje trenutno kontrolišu jedinice ruske armije i separatisti"”, rekao je Sobolev u nameri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da objasni otkud ruske zastave na ukrajinskim vojnim vozilima.

Sobolev se pozvao na informacije koje je, kako je rekao, dobio od Ministarstva odbrane, demantujući da su oklopna vozila ukrajinske vojske pale u ruke proruske “narodne milicije”.

Šef Službe bezbednosti navodno je na zatvorenoj sednici parlamenta izneo podatak da su njegovi ljudi uhapsili 23 ruska oficira u akcijama na istoku zemlje.

Zamenik aktuelnog premijera Ukrajine Vitalij Jarema saopštio je da vlada proverava informacije o prelasku ukrajinskih vojnika na suparnicku stranu.

Reč je o šest tenkova, od više tenkova koji su juče upućeni u akciju zauzimanja vojnog aerodroma u Kramatorsku, a jutros su osvanule njihove fotografije na kojima su okićeni ruskim zastavama.

Posade sa tenkovima navodno su prešle pod komandu samoproglašene rebublike u regionu Donbasa.

Iako su mediji juče izvestili da su ukrajinske trupe u borbama u kojima su ubijena četvorica pripadnika “narodne milicije” preuzele aerodrom kod Kramatorska, prema lokalnim izvorima nikakvog okršaja zapravo nije bilo.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ukrajinski vojnici prešli na stranu proruskih aktivista

Izvor: BKTV News, 16.Apr.2014

Vojnici ukrajinskih oklopnih transportera poslatih u Kramatorsk, na istok Ukrajine, prešli na stranu proruskih demonstranata. “Zauzeti” i tenkovi u Slavjansku.. . Pred tvrdnjama da je ofanziva ukrajinske vojske na jugoistoku zemlje pretrpela neuspeh, jedan od lidera stranke “Otadžbina” i njen...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.