Ukradena oprema sa dalekovoda

Izvor: B92, 31.Mar.2015, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukradena oprema sa dalekovoda

Sa visokonaponskog dalekovoda od Bora ka Majdanpeku ukradena je oprema vredna više od osam miliona dinara.

To je prouzrokovalo pad dva dalekovodna stuba i pričinilo veliku štetu, saopštila je Elektromreža Srbije.

Lopovi su u proteklom periodu u najmanje tri navrata sa više od 30 stubova na toj dalekovodnoj trasi ukrali gotovo 13 tona faznih provodnika i zaštitne užadi. Reč je o dalekovodu koji je oštećen u decembru prošle godine.

Objekti i oprema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << JP EMS često su na meti kradljivaca, a prodajom kradenih delova lopovi dolaze do zarade koja je nesrazmerno mala u odnosu na rizik koji prouzrokuju za elektroenergetski sistem Srbije.

Zbog toga je EMS bila jedan od inicijatora promena Krivičnog zakonika, koji sada predviđa višegodišnje zatvorske kazne za krađe na elektroenergetskim objektima, kao i za otkup kradene robe.

EMS ukazuje na štetnost i opasnost koje takve krađe prouzrokuju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.