Ukoliko želite da smršate pratite ove savete

Izvor: Kurir, 24.Nov.2014, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukoliko želite da smršate pratite ove savete

Predstavljamo vam 5 osnovnih pravila, koje će vam preporučiti svaki nutricionista ukoliko želite da smršate.

Ovaj tekst je preuzet sa portala Men’s Health

PRAVILO 10%

Za svakih 10 grama ugljenih hidrata, unesite barem jedan gram vlakana. Zašto baš 10 odsto? Zato što je to odnos u neobrađenim, prirodnim zrnima. Za zdravu ishranu važni su i ugljeni hidrati i vlakna, ali vlakna su vrlo često zanemarena u obrađenoj hrani.

RAZNI >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ZAČINI

Da li ste primetili da u nekim restoranima brze hrane sva hrana ima isti miris? To nije slučajnost već taktika kojom se mnogi koriste kako bi vas naveli da konzumirate više kalorija. Ali, istraživanja pokazuju da raznoliki začini (koji nisu so) mogu hrani dati bogatu aromu, zbog čega su ljudi skloni manjem unosu kalorija.

JEDITE VOĆE, NEMOJTE DA GA PIJETE

Voćni sokovi začinjeni šećerom vrlo su nezdravi jer je odnos konzumiranih šećera i zdravih stvari jako nepovoljan. Voćni sokovi mogu povećati rizik dobijanja dijabetesa, ali jedenje voćki kao što su jabuke, grožđe ili borovnice može smanjiti taj rizik za čak 23 odsto!

PIJTE VODU

Važnost konzumiranja dovoljno vode često se naglašava jer je bitno za sve telesne funkcije, a jedna od njih je i metabolizam. Unošenje oko 1.5 litre vode dnevno poboljšava metabolizam i može doprineti izgaranju dodatnih 17.400 kalorija godišnje.

PODSETNICI

Nedavno istraživanje pokazalo je da oni koji pokušavaju da smršaju imaju više uspeha ako se svakodnevno podsećaju na svoje ciljeve. Bilo da je u pitanju postavljanje alarma ili Slanje poruke o tome koliko kalorija smeju da unesu, izgleda da oni koji se stalno podsećaju na svoj cilj imaju i više uspeha u njegovom ostvarivanju.

SA SAJTA MENS HEALTH PREPORUČUJEMO JOŠ:

5 namirnica za bolju izdržljivost

4 ubistvene vežbe za veće kvadricepse

Recept za sreću

9 znakova da treba da raskinete

3 nova načina za vezivanje kravate

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.