Uklonjena ploča s Pupinovog mosta

Izvor: B92, 17.Dec.2014, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uklonjena ploča s Pupinovog mosta

Crna mermerna ploča postavljena pre tri dana na Pupinovom mostu uklonjena je, piše Blic. Ploča je uklonjena posle negativnih komentara na društvenim mrežama.

List piše, pozivajući se na Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, da će crna mermerna ploča biti zamenjena drugom. Crna mermerna ploča, kao zvanična tabla na kojoj su napisani osnovni podaci o ovoj saobraćajnici, postavljena je pre tri dana.

Društvenim mrežama veoma brzo se proširila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fotografija spomen-ploče koja je bila postavljena na Pupinovom mostu, a koja izgleda kao nadgrobna ploča i spomenik.

Nakon brojnih negativnih komentara i negodovanja, u nadležnom ministarstvu su odlučili da zamene ploču.

"Mermernu tablu za most je pripremila i izradila kineska strana kao poklon povodom otvaranja mosta Zemun-Borča", kažu za "Blic" u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ploča je danas uklonjena s mosta.

"Ova ploča biće zamenjena drugom, jer su u pitanju različiti običaji i kultura", ističu u ovom ministarstvu.

Govoreći o ploči, ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović je objasnila da je reč o poklonu kineskih partnera.

"Mi se njima zahvaljujemo, to je znak njihovog prijateljstva i običaja. Zamolili smo ih da to bude u skladu sa našim običajima i kulturom", rekla je Zorana Mihajlović za RTS.

.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uklonjena "sporna" ploča sa Pupinovog mosta

Izvor: Mondo, 17.Dec.2014

Crna mermerna ploča postavljena pre tri dana na Pupinovom mostu je uklonjena, a to je učninjeno u dogovoru sa Kinezima sa kojima je bilo dogovoreno i njeno postavljanje...Foto: Mondo/ Goran Sivački..Nakon brojnih negativnih kometara u javnosti i negodavanja građana na društvenim mreža, naloženo...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.