Ukinuta zabrana letova za Tel Aviv

Izvor: Blic, 24.Jul.2014, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta zabrana letova za Tel Aviv

Američka Federalna uprava za civilno vazduhoplovstvo (FAA) ukinula je zabranu letova putničkih aviona za Tel Aviv, ali je upozorila prevoznike da je situacija sporadično "veoma nestabilna" zbog sukoba u Gazi.

"FAA je ukinula zabranu letova za aerodrom 'Ben Gurion' u Tel Avivu, koja je juče bila produžena", navodi se u najnovijem, noćašnjem saopštenju.

FAA je u utorak na 24 časa zabranila američkim avioprevoznicima letove za Tel Aviv, pošto je kod aerodroma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Ben Gurion" pala raketa ispaljena iz Pojasa Gaze i ubila jednog čoveka. Ta zabrana juče je produžena.

Više evropskih avioprevoznika, medju kojima i Er Srbija (Air Serbia) otkazalo je letove za Tel Aviv, a Evropska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA) u utorak preporučila aviokompanijama da izbegavaju letove ka tom gradu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.