Ukinuta presuda doživotnog zatvora za Andriju Draškovića

Izvor: B92, 20.Feb.2017, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta presuda doživotnog zatvora za Andriju Draškovića

Drugostepeni sud u Belgiji je ukinuo presudu kojom je Andrija Drašković osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva Envera Hadrija, pišu Večernje novosti.

Tom odlukom je ukinuta presuda nižeg suda kojom je Drašković osuđen na osnovu optužbi da je učestvovao u ubistvu kosovskog aktiviste za ljudska prava.

Očekuje se da će novi postupak započeti u oktobru ili novembru.

Kako je za "Novosti" istakao Draškovićev branilac, advokat Veljko Delibašić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sud je prihvatio njihov zahtev za ponavljanje postupka.

Pretpostavlja da je ista odluka doneta i u odnosu na Veselina Vukotića i Božidara Spasića, protiv kojih se takođe vodio postupak i koji su osuđeni na istu zatvorsku kaznu kao i Drašković.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UBISTVO ENVERA HADRIJA: Draškoviću ukinuta doživotna kazna

Izvor: Večernje novosti, 20.Feb.2017

Proces protiv trojice optuženih za likvidaciju kosovskog aktiviste. Andrijin advokat pretpostavlja da je isto odlučeno i u odnosu na Vukotića i Spasića DRUGOSTEPENI sud u Belgiji ukinuo je presudu nižeg suda kojom je Andrija Drašković osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.