Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UiO: Oduzeti falsifikati poznatih svjetskih marki

SARAJEVU: Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u regionalnom centru u Sarajevu zbog sumnje u nezakonitu prodaju oduzeli su razne tekstilne proizvode za koje se sumnja da su falsifikati poznatih svjetskih marki.

Provodeći pojačane mjere na sprečavanju krijumčarenja roba službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnom centru  Sarajevo, u nekoliko odvojenih akcija, otkrili su i trajno oduzeli veliku količinu razne robe.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Na osnovu određenih obavještajnih informacija kontrolom na četiri lokacije u Sarajevu oduzeta je veća količina garderobe i sportske odjeće i obuće, za koju nije postojala dokumentacija o porijeklu i za koju se sumnja da predstavlja falsifikate poznatih svjetskih brendova kao što su Adidas, Nike, Tommy Hilfiger, Prada i dr.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe prelazi 20.000 KM. U provedenim aktivnostima na terenu testirana je i korištena nova oprema kao što su: set CT-40, ručni pejdžeri za detekciju radijacije, multitool gerber, te nova vozila Toyota Hilux i Dacia Duster. Ovu opremu UIO je donirala Vlada SAD-a kroz program EXBS (Program za kontrolu izvoza i bezbjednost granica).

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.