Uhvaćen 56 godina posle bekstva iz zatvora

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Maj.2015, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhvaćen 56 godina posle bekstva iz zatvora

Frenk Frešvoters (79), koji je još pre 56 godina pobegao iz zatvora u kome je snimljen film "Bekstvo iz Šošenka", konačno je ove nedelje uhvaćen u Melburnu, na Floridi, gde je živeo pod imenom Vilijam Harold Koks.

Frešvoters je uhapšen u ponedeljak i sada se nalazi u zatvoru okruga Brivard, gde čeka da bude izručen Ohaju, izjavio je Tod Gudjir iz kancelarije šerifa okruga Brivard.

Hapšenjem je okončano putovanje Frešvotersa kroz mnoge američke savezne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << države gde je radio razne poslove i koristio različita imena, javlja CNN.

Sve je počelo u Ohaju gde se Frešvoters izjasnio da je kriv za ubistvo bez predumišljaja u automobilskoj nesreći 1957. godine.

On je najpre osuđen uslovno, ali mu je 1959. godine kazna preinačena u zatvorsku kaznu od 20 godina zato što je prekršio uslovnu kaznu.

Zatvorsku kaznu je trebalo da služi u zatvoru u Ohaju gde je snimljen film "Bekstvo iz Šošenka".

Frešvoters je pobegao iz tog zatvora posle sedam meseci, a detalji o tome kako je izveo bekstvo nikada nisu objavljeni.

Njegovo bekstvo je zamalo okončano 1975. kada ga je policija okruga Kanava, u Zapadnoj Virdžiniji, pronašla pod lažnim imenom i uhapsila ga na osnovu poternice iz Ohaja, pošto je utvrdila njegov pravi identitet.

On je, međutim, pušten iz pritvora kada je guverner Zapadne Virdžinije odbio da ga izruči Ohaju, uz obrazloženje da je bio dobar građanin dok je živeo u Zapadnoj Virdžiniji.

Pošto ga je policija iz Ohaja još tražila, Frešvoters je nastavio da se krije. Veruje se da je došao u okrug Brivard na Floridi pre oko 20 godina.

On je uhapšen tri meseca nakon što je u severnom Ohaju formirana jedinica za stare nerešene slučajeve.

Zvaničnici zaduženi za uslovne kazne u Ohaju tražili su od te jedinice da im pomogne da pronađu Frešvotersa i posle nekoliko nedelja traganja, jedinica je dobila informaciju da Frešvoters živi u oblasti Melburna, na Floridi.

Američka savezna policija na Floridi pridružili se istrazi i potvrdila da se Frešvoters nalazi tamo, što je dovelo do njegovog hapšenja u ponedeljak.

Kada su policajci otišli do njegove kuće da ga uhapsi, jedan od njih mu je pokazao sliku begunca iz 1959. godine i upitao da li je video tu osobu. Frešvoters je odgovorio da ga dugo nije video, ispričao je Gudjir.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobegao iz “Šošenka”, uhvaćen posle 56 godina!

Izvor: Mondo, 07.Maj.2015, 01:54

Frenk Frešvoters (79), koji je još pre 56 godina pobegao iz zatvora u kome je snimljen film "Bekstvo iz Šošenka", konačno je ove nedelje uhvaćen u Melburnu, na Floridi...Foto: screenshot/Youtube..On je na Floridi živeo pod imenom Vilijam Harold Koks...Frešvoters je uhapšen u ponedeljak i sada...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.