Uhapšena direktorka TV Pink BiH

Izvor: Mondo, 22.Okt.2014, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena direktorka TV Pink BiH

U velikoj policijskoj akciji kodnog naziva "Gibraltar", u Bosni i Hercegovini uhapšeno je više osoba zbog finansijskog kriminala, a među njima i Lajla Torlak, direktorka TV Pink BiH.

Foto: screenshot/YouTube

Uhapšeni su i direktori telekom firme HT Eronet Stipe Prlić i Zoran Bakula, zatim Neven Kulenović, direktor marketinške agencije S.V.R.S. koja je zaključivala velike poslove otkupa prava na prenose značajnih sportskih događaja, i još pet osoba, prenose >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mediji u BiH.

Uhapšeni su, na osnovu falsifikovanih ili štetnih ugovora i faktura, izvlačili novac i stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od pet miliona evra za navodni otkup TV prava i usluga, a koja najvećim delom nisu bila realizovana.

Njihovo hapšenje potvrdilo je državno Tužilaštvo BiH, po čijem je nalogu i izvedena akcija u kojoj je učestvovalo više stotina policajaca Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Uz hapšenja, sprovedeni su i pretresi na 17 lokacija, radi pribavljanja dokaznog materijala.

"Reč je o osobama osumnjičenim za krivična dela organizovanog kriminala u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlašćenja, sklapanjemštetnih ugovora, poreskim utajama, pranjem novca i nezakonitim transakcijama u višemilonskim iznosima", pojašnjeno je iz Tužilaštva.

Sprovodi se intenzivna istraga u kojoj je ostvarena i međunarodna saradnja sa policijama i pravosuđima drugih zemalja, prvenstveno Slovenije i Hrvatske, s ciljem otkrivanja i dokumentovanja počinjenih krivičnih dela, objavili su mediji u BiH.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.