Ugroženim domaćinstvima prijemnici za digitalnu TV!

Izvor: Kurir, 30.Avg.2014, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugroženim domaćinstvima prijemnici za digitalnu TV!

Vlada će uredbom omogućiti siromašnim porodicama besplatan prelazak s analognog na digitalni TV signal

BEOGRAD - Vlada Srbije doneće uredbu kojom će regulisati šemu pomoći za materijalno ugrožena domaćinstva, kojima će država obezbediti uređaje za prijem digitalne televizije, saglasili su se članovi radne grupe za realizaciju završnih aktivnosti projekta „Prelazak s analognog na digitalno emitovanje zemaljskog TV signala“.

Na drugom sastanku ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << radne grupe, kojim je predsedavala državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, pored modela šeme pomoći materijalno ugroženim domaćinstvima, razmatran je i predloženi plan promotivne kampanje, koja će trajati tokom perioda prelaska na digitalno emitovanje. Prihvaćeno je da aktivnosti promotivne kampanje budu započete danas i da traju do okončanja procesa digitalizacije 17. juna 2015. godine.

- Cilj Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i radne grupe je da svi građani koji primaju TV program preko antene budu na vreme informisani i tehnički spremni za prijem digitalnog signala - istakla je Matićeva.

Sastanak radne grupe za digitalizaciju održan je povodom priprema za početak prelaska na digitalnu televiziju, a pored predstavnika Ministarstva trgovine, skupu su prisustvovali i predstavnici Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva finansija, Regulatorne agencije za elektronske medije, RATEL, Radio-televizije Vojvodine, JP „Emisiona tehnika i veze“, kao i predstavnici misije OEBS i delegacije Evropske unije u Srbiji.

Tranzicija

PARALELNO EMITOVANJE OD SEPTEMBRA

Članovi radne grupe su na drugom sastanku upoznati s usvojenim izmenama Pravilnika o prelasku s analognog na digitalno emitovanje TV programa, kojim je predviđeno da tranzicioni period, odnosno paralelno emitovanje oba televizijska signala, počne 1. septembra 2014. godine.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.