Uginuo jedan od pet preostalih sjevernih bijelih nosoroga

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2015, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uginuo jedan od pet preostalih sjevernih bijelih nosoroga

Jedan od posljednjih pet preostalih sjevernih bijelih nosoroga na svijetu je uginuo, saopštio je češki zoološki vrt „Dvur Kralove“.

Ženka nosoroga Nabire rođena je u tom safari zoološkom vrtu 15. novembra 1983. godine, što je rijedak slučaj da se ova vrsta rodi van prirodnog okruženja, prenosi Beta.

Direktor vrta je rekao da je teško opisati taj gubitak i da je smrt Nabire još jednu ugroženu životinjsku vrstu dovela blizu izumiranja.

Na svijetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sada žive samo još četiri sjeverna bijela nosoroga, jedan u zoološkom vrtu u San Dijegu i tri u Keniji, u rezervatu Ol Pejeta.

Češki zoološki vrt je 2009. premjestio četiri nosoroga u Keniju u nadi da će im prirodno okruženje pomoći da se razmnožavaju, ali plan nije uspio.

(RTS)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.