Udružili se roditelji i nastavnici!

Izvor: Mondo, 24.Mar.2017, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udružili se roditelji i nastavnici!

Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika (NARNS) formirana je danas na konstitutivnoj skupštini u Beogradu, osnovna ideja je da se osnaži saradnja roditelja, nastavnika i škola, kako bi se uspešno inicirale promene u obrazovanju.

Foto: Promo/NARNS

NARNS je nastala kao rezultat inicijative “Partnerski za obrazovanje” koju su pokrenuli Fondacija za otvoreno društvo i UNICEF.

"Formiranje Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je posvećenog jednogodišnjeg rada na kreiranju struktura i dobrih praksi u zajedničkom radu roditelja i nastavnika u okviru predškolskih ustanova i škola", izjavila je Tatjana Stojić, koordinatorka programa u Fondaciji za otvoreno društvo Srbija.

Ona je navela i da je ovo početak nove faze razvoja u procesu demokratizacije i modernizacije obrazovnog sistema u Srbije.

"Bilo bi važno da Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika bude prepoznata kao partner institucijama sistema koje razvijaju obrazovne politike i mere na nacionalnom i lokalnom nivou", izjavila je Tanja Ranković, rukovoditeljka programa obrazovanja u Unicefu Srbije.

U okviru dosadašnjih aktivnosti inicijative “Partnerski za obrazovanje” više od 500 roditelja i nastavnika uključilo se u rad školskih klubova u 11 gradova Srbije – u Čačku, Kraljevu, Leskovcu, Loznici, Nišu, Novom Pazaru, Novom Sadu, Sečnju, Subotici, Zrenjaninu i Beogradu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Asocijacija roditelja i nastavnika za promene u obrazovanju

Izvor: Blic, 24.Mar.2017

Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika (NARNS) formirana je danas u Beogradu s osnovnom idejom da se promoviše i osnaži saradnja roditelja, nastavnika i škola kako bi uspešno inicirali promene u obrazovanju i rešavali konkretne probleme sa kojima se svi akteri suočavaju u obrazovnom procesu...-...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.