Udovički najavila veći nadzor opština

Izvor: RTS, 25.Jul.2014, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovički najavila veći nadzor opština

Potpredsednica Vlade Kori Udovički najavila je pojačani nadzor i inspekcijsku proveru u lokalnim samoupravama.

Kori Udovički je nakon sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave i javnih preduzeća u Raškom okrugu izjavila da su finansijske teškoće veliki problem tih opština zato što kada se jednom nagomilaju teško se rešavaju, prenosi Tanjug.

"Kada se finansijski problemi jednom nagomilaju teško se rešavaju jer za to trenutno nemamo razvijene mehanizme", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekla je Udovički koja je i ministarka državne uprave i lokalne samouprave.

Ona je ukazala da će se njeno ministarstvo založiti za rešavanje tog problema, ali da je potrebna i saradnja sa drugim ministarstvima.

Argumentujući potrebu za saradnjom, ona je rekla da svaka investicija koja treba da se realizuje u opštini zahteva izdavanje dozvola i saradnju u nadležnosti različitih resora.

"Svi oni moraju da funkcionišu kao uređeni sistem", rekla je Udovički.

Ona je dodala da mora da se promeni ponašanje da se urgentni problemi građana i privrede odlažu po nahođenju javnih preduzeća.

"To je nedopustivo i mora da se uredi. Pre svega potreban je pojačan nadzor i inspekcije koje će nadgledati kojom brzinom i na koji način svaki deo sistema odgovara na potrebe razvoja lokalnih samouprava", rekla je Udovički.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović ocenio je da poseta ministarke Udovički lokalnoj samouprvi dobra praksa tog ministarstva i konstatovao da je potrebno da se na takav način prilazi rešavanju krucijalnih problema gradova i opština koje su, kako je rekao, nosioci države.

Udovički se ranije danas sastala sa predstavnicima lokalne samouprave i javnih preduzeća Rasinskog okruga.

Ona je naglasila da su današnje posete samo prve stranice u "karavanu ministarstva" i poručila da će posećivati i druge okruge kako bi se upoznala sa izvorima problema koji tište lokalnu samoupravu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udovički: Jači nadzor opština

Izvor: B92, 25.Jul.2014

Vrnjačka Banja -- Potpredsednica Vlade Kori Udovički najavila je pojačani nadzor i inspekcijsku proveru u lokalnim samoupravama...Ona je nakon sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave i javnih preduzeća u Raškom okrugu izjavila da su finansijske teškoće veliki problem tih opština zato što...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.