Učenicu koja je htela da se ubije ipak isteruju iz doma

Izvor: Radio 021, 01.Dec.2015, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenicu koja je htela da se ubije ipak isteruju iz doma

Članovi pedagoškog veća Doma učenika srednjih škola u Nišu odlučili su juče da ipak izbace učenicu M.Ž. (15) iz Pirota, jer je htela da se ubije, a to je protivno pravilima doma, o čemu je 021 već pisao.

"Za to da moja ćerka ostane u Domu bila je samo direktorka Sandra Popović i još jedan vaspitač. Svi ostali članovi Pedagoškog veća su glasali da bude isterana. Iako mi je direktorka obećala da će odluka disciplinske komisije biti promenjena, očigledno je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je vaspitačica Mirjana Resanović uticala na sve kolege da izbace moje dete", kaže za "Blic" otac učenice Bojan Ž.

On dodaje da se žalio Ministarstvu prosvete, odnosno nadležnom resoru za domove i đački standard, koji će doneti konačnu odluku o ovom slučaju.

"Ne mogu da shvatim kakvi su to vaspitači. Umesto da pomognu mojoj ćerki i da joj pruže podršku, oni je izbacuju zato što je pokušala sebi da naudi. Ne znam šta ću da radim ako ne bude ostala u paviljonu "Engleski dom". Nemam para da joj plaćam privatan stan, a i za nju ne bi bilo dobro da živi sama, bez nadzora", napominje Bojan Ž.

Otac ističe da se nemili događaj dogodio u noći između 11. i 12. oktobra. "Popila je veću količinu lekova i jedva je preživela. Međutim, oporavila se. I vaspitači umesto da joj pomognu, izbacuju je iz Doma. U otpusnoj listi Klinike za mentalno zdravlje stoji da joj je sada neophodna velika podrška porodice, okruženja u kojem živi, škole, prijatelja."

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Izbačena iz škole jer je pokušala da se ubije

Izvor: Danas, 01.Dec.2015

Niš - Pedagoško veće Doma učenika srednjih škola u Nišu odlučilo je juče da izbaci učenicu Umetničke škole M. Ž. (15) iz Pirota koja je smeštena u Domu jer je pokušala da se ubije, a to nije po pravilniku te ustanove, potvrdili su izvori Danasa...Disciplinska komisija Doma prethodno je...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.