Izvor: B92, 06.Mar.2012, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubio sina da bi spasao porodicu

Beograd -- Sahranjen je Draško Bosnić (28) koga je, sa dva metka u grudi, ubio otac Radomir (60), zbog straha da mladić, heroinski zavisnik, ne pobije celu porodicu.

Zločin se dogodio u subotu uveče u porodičnoj kući Bosnića, a ubijeni mladić sahranjen je juče na Gradskom groblju u Kuli.

Komšije i poznanici porodice Bosnić pričaju da je tragediji prethodila svađa i tuča oca i sina, pri čemu je sin lomio stakla u dnevnoj sobi. Otac je tada uzeo pištolj i, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednoj verziji, ispalio u sina jedan hitac, a potom, kad je Draško pao, još jedan, dok je prema drugoj verziji u sina ispalio ceo šaržer.

"Pokojni mladić bio je vrlo problematičan. Njegovi vršnjaci pričaju da je bio na teškim drogama. Tri dana pre ubistva tražio je od oca novac za drogu i, pošto je otac odbio da mu da, polupao je sve prozore na kući. Kažu da je situacija u kući bila toliko napeta da bi, da otac nije ubio sina, ovaj poubijao sve u porodici", kaže za taksista iz Kule, koji je dodao da je posle ubistva policija pozatvarala sve kafiće u gradu i sprovela raciju.

Komšinica Bosnićevih kaže da su svi znali da se Draško drogira, a da je porodica pokušala da ga izleči od droge vodeći ga kod vračara i travara.

"Draška je trebalo smestiti u neku ustanovu, pa bi tragedija bila izbegnuta. Žao nam je i Draška i Radomira. Obojica su bili dobri", rekla je komšinica.

"Zatečen sam kao i svi u komšiluku. Vidite i sami šta sve imaju. I lokale koje su izdavali i uspešan posao koji su Radomir i Draško zajedno radili. Bavili su se postavljanjem PVC stolarije i to vrlo uspešno. Slavka je vodila kafanu. Koliko ja znam, vodili su miran porodični život. Sada po Kuli kruži 100 različitih verzija", priča komšija Bosnićevih.

Majka Slavka i Draškov stariji brat Miodrag nisu bili rapoloženi za razgovor sa novinarima, a iz PU Sombor se u ponedeljak kratko oglasili zvaničnim saopštenjem u kome se između ostalog navodi da je "Radomir Bosnić uz krivičnu prijavu sproveden nadležnom istražnom sudiji Višeg suda u Somboru".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubio sina da bi spasao porodicu

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2012

Na gradskom groblju sahranjen Draško Bosnić (28) koga je, sa dva metka ispaljena u grudi, ubio otac Radomir (60), najverovatnije zbog straha da mladić, koji je bio heroinski zavisnik, ne pobije celu porodicu. Zločin se dogodio u subotu uveče u porodičnoj kući Bosnića, a ubijeni mladić sahranjen...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.