Ubijeno 15 civila u centralnom delu Avganistana

Izvor: Blic, 25.Jul.2014, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijeno 15 civila u centralnom delu Avganistana

Oružani napadači, za koje se sumnja da su talibani, zaustavili su u centralnom delu Avganistana dva vozila i pored puta ubili 15 putnika, među kojima i dete, saopštili su danas zvaničinici. Samo jedan muškarac je uspeo da se spase.

Napadači su u provinciji Gor ubili 11 muškaraca, tri žene i dete, izjavio je agenciji AFP predstavnik lokalnih vlasti.

- Naredili su putnicima da stanu u vrstu jedan do drugog, a potom su ih jednog po jednog ubili. Svima je pucano >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u glavu i grudi - naveo je taj neimenovani zvaničnik.

Napad se dogodio juče, kada su u Heratu, gradu na zapadu Avganistana, ubijene dve državljanke Finske koje su u Avganistanu radile za jednu humanitarnu organizaciju. Njih su ubili zasad nepoznati napadači dok su bile u taksiju.

NATO snage će se iz Avganistana povući do decembra, a izveštaji sa terena ukazuju na pogoršanje nasilja u zemlji. Prema nedavnim podacima Ujedinjenih nacija, broj civilnih žrtava povećan je za 24 odsto u prvoj polovini ove godine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avganistan: Ubijeno 15 civila

Izvor: B92, 25.Jul.2014

Kabul -- Oružani napadači, za koje se sumnja da su talibani, zaustavili su u centralnom delu Avganistana dva vozila i pored puta ubili 15 putnika, među kojima i dete...Samo jedan muškarac je uspeo da se spase...Napadači su u provinciji Gor ubili 11 muškaraca, tri žene i dete, izjavio je agenciji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.