Ubijena dva egipatska oficira

Izvor: Blic, 26.Jul.2014, 01:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijena dva egipatska oficira

Dva egipatska oficira poginula su juče u napadu na njihovo vozilo na Sinajskom poluostrvu, saopštili su bezbednosni izvori.

Napadači su otvorili vatru na jednog generala policije i generala vojske koji su se automobilom vraćali kući. Napad je izvršen u regiji Šeih Zujeid na severu Sinaja.

Naoružana lica presrela su vozilo u kome su bila dvojica generala i otvorila vatru i ubila ih, naveli su lokalni bezbednosni izvori.

Od svrgavanja islamističkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsednika Mohameda Morsija u julu 2013. godine, Egipat je suočen s talasom napada za koje su odgovornost preuzeli džihadisti koji redovno napadaju snage bezbednosti, posebno na Sinaju.

U Egiptu je prema vladinim podacima više od 500 policajaca i vojnika poginulo u napadima.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.