Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Dec.2014, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen talibanski šef umiješan u napad na školu u Peshawaru

Pakistanske snage sigurnosti ubile su talibanskog šefa koji je doprinio organizaciji napada talibana na školu 16. decembra u Peshawaru, u kojem je poginulo 149 osoba, saopćile su u petak lokalne vlasti.

Šef talibana, poznat po imenu "Saddam", ubijen je u četvrtak navečer u razmjeni vatre sa snagama sigurnosti u plemenskoj oblasti Khyber, u blizini grada Peshawar.

"Zapovjednik Saddam je strašni terorist, ubijen je u razmjeni vatre sa snagama sigurnosti u gradu Jamrudu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u plemenskoj oblasti Khyber", rekao je šef regionalne administracije Shahab Ali Ahah na konferenciji za novinare u Peshawaru.

"Šest njegovih saučesnika je ranjeno i uhapšeno", dodao je on i precizirao da ih ispituje policija. Saddam je osumnjičen da je doprinio napadu na školu, ali priroda i važnost njegove umiješanosti nisu još poznate.

Po riječima ovog zvaničnika, Saddam je važan zapovjednik pakistanskih talibana, organizacije Tahreek-e-Taliban Pakistan (TTP).

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.