Ubijen političar u Meksiku

Izvor: B92, 20.Apr.2017, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen političar u Meksiku

Meksiko Siti -- Nepoznati napadači su pucnjevima iz vatrenog oružja ubili jednog od lidera Demokratske revolucionarne partije u meksičkoj državi Gerero Demetrija Saldivara.

Saldivar je ubijen u glavnom gradu Čilpančingu, a prema izjavama svedoka, dva čoveka su se isprečila ispred njegovog automobila, otvorila vatru i čim su ga ubili, pobegli su s mesta zbivanja.

Saldivar je bio generalni sekretar partije poznatije kao PDR u Gereru. Lokalni mediji navode da je prethodno obavljao i funkcije u vladi Meksika.

Poslednjih godina Gerero, koji je devedesetih bio poprište politički motivisanog nasilja, poligon je sukoba oko droge.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAPADAČI POBEGLI SA LICA MESTA: Ubijen političar u Meksiku (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2017

Lokalni mediji navode da je prethodno obavljao i funkcije u vladi Meksika..Nepoznati napadači su pucnjevima iz vatrenog oružja ubili jednog od lidera Demokratske revolucionarne partije u meksičkoj državi Gerero Demetrija Saldivara...Demetrio Saldivar Gómez es el tercer político asesinado en menos...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.