Ubeđen da će dokazati nevinost

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jul.2016, 04:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubeđen da će dokazati nevinost

Protojerej-stavrofor Đura Đurđević iz Sidneja prvi je srpski sveštenik iz Australije koji je nedavno posetio kapetana Dragana Vasiljkovića u zatvoru u Splitu, ispovedio ga i pričestio. Njih dvojica su stari znanci, prota ga je obilazio i u australijskom zatočeništvu i brinuo o njegovom duhovnom zdravlju.

- Pre mene je već dolazio jedan lokalni pravoslavni sveštenik da ga obiđe. Kapetan Dragan mi je kazao da nije znao ko je posetilac i da je zato tokom tog kratkog viđenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bio uzdržan. Iako je već 11 godina sužanj, Kapetan Dragan je, koliko sam video i zaključio, fizički i mentalno sasvim dobro. Rekao mi je da se ne oseća krivim ni za kakve zločine, da je uvek radio po savesti i nastojao da sledi visoka moralna i humana načela.

On smatra da ovu žrtvu podnosi samo zato što je srpskog roda jer nikakav ratni zločin nije počinio. Ubeđen je da će to dokazati u sudskom procesu i nada se oslobađajućoj presudi - ispričao je "Vestima" otac Đuro.

Dozvolu da poseti Vasiljkovića prota Đurđević je dobio od nadležnog hrvatskog županijskog suda. Zatvor se nalazi na jednom brdu iznad Solina, a Kapetan Dragan ćeliju deli sa još dvojicom zatvorenika.

- Mada zatvorska pravila predviđaju posete od 15-ak minuta, viđenje kroz staklo i razgovor preko telefonskih slušalica, nas dvojica smo imali neograničeno vreme za susret. Razgovarali smo licem u lice u posebnoj prostoriji. Zatvorski čuvar nam nije bio tik iza leđa, već je dežurao na pristojnoj udaljenosti. Kapetan Dragan ni jednom rečju se nije požalio na postupanje zatvorske uprave, niti ima primedbe na tretman u zatvoru. Zahvalan je i diplomatama iz ambasade Australije u Zagrebu koji su ga do sada obišli dva puta i pažljivo prate njegov slučaj - napominje prota Đurđević.

* Kapetan Dragan iz zatvora (1): Dijaspora me drži u životu

* Optužnica na klimavim nogama?

* Kapetan Dragan: Ne očekujem pravdu u Splitu

* Kapetanu Draganu namestili cimera ubicu!

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.