UŽIVO Vučić: SNS ostaje u Vladi iako je većina bila za izbore

Izvor: Blic, 31.Jul.2013, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO Vučić: SNS ostaje u Vladi iako je većina bila za izbore

Srpska napredna stranka nastavlja rad u vladi, izjavio je danas predsednik stranke Aleksandar Vučić. Aleksandar Vučić

On je dodao da nije pokušavao da dobije jeftine političke poene, niti se SNS i jednog trenutka silila, nii ponašala bahato, a to neće činiti ni u buduće ni prema partnerima ni prema političkim protivnicima.

Naprednjaci su imali nameru da nastave sa istim partnerima, dodao je i to one zato što se "u svemu slažemo sa Dačićem i Dinkićem", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << već zato što je dobro da više glava razmišlja o budućnosti Srbije i zato što smatraju da bi bila velika odgovornost da samo jedna politička snaga u zemlji donosi sve odluke.

Obrazlazući odluku da SNS nastavi rad u vladi Vučić je kazao da taj rad ubuduće mira biti još striktnije i jasnije ograničen rezultatima koji "moraju biti svakodnevni".

Premijer Dačić ga je neposredno pred jučerašnje obraćanje javnosti obavestio da ne vidi vladu sa bilo kojim članom URS, kazao je Vučić i podsetio da je SNS promenila četiri ministra koji su pri tom predsednik i potpredsednik stranke i da je želja bila da i ostali to uvide.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić predložio je juče nakon sastanka sa lidera koalcije da vlada nastavi rad bez Ujedinjenih regiona Srbije i lidera URS Mlađana Dinkića, i poručio da, ukoliko Srpska napredna stranka ne prihvati taj predlog, predstoje izbori ili neka nova vladajuća koalicija bez socijalista.

Pročitajte još Dačić: Doneo sam odluku, Mlađan Dinkić više neće biti u Vladi Srbije Dinkić: Dačić je obmanuo narod i plaši se za svoju poziciju Ljajić: Da su prihvaćeni Dinkićevi zahtevi, sutra bih izašao iz Vlade i bio jedini gubitnik rekonstrukcije Nikolić: SNS treba da se uzdrži od izbora

Dačić se posle toga sastao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem a na sastanku je delom učestvovao i vicepremijer Aleksandar Vučić.

U međuvremnu, lider URS Mlađan Dinkić je na konferenciji za novinare optužio premijera da obmanjuje javnost u želji da zadrži premijersko mesto, a što se URS-a tiče, dodao je, oni će ubuduće biti konsturktivna opozicija.

U očekivanju da naprednjaci odgovore na ponudu premijera ostaju potpuno različita viđenja razgovora koji su vođeni prekjuče i juče i između lidera SNS, SPS i URS, a koja su izneli Dačić i Dinkić.

Premijer tvrdi da je ponuda koju je Dinkić izneo juče sasvim neprihvatljiva, lider URS kaže da je za SNS ta ponuda bila prihvatljiva, što mu je lično, kako je rekao, potvrdio Aleksandar Vučić.

Dačić predlog Dinkića da bude potpredsednik zadužen za investicije vidi kao opasnost od stvaranja novog superministarstva, do lider URS to objašnjava željom da radi, dovodi investitore i da zaposli Srbiju.

Konačno, premijer je napomenuo da nije želeo da ponižava ni Dinkića, ni URS, pa mu je ponudio da bira neki treći resor, izuzev finansija i privrede, za koje premijer smatra da ih Dinkić nije dobro vodio.

Dinkić je, međutim, kazao da je premijer bio iznenađen što je URS pristao da se resor privrede i finansija podeli, pa kako to nije očekivao, uplašio se za svoju funkciju ako te resore dobije SNS, i zato je odlučio da više ne sarađuje s URS-om.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS ostaje u Vladi iako je većina bila za izbore

Izvor: Akter, 31.Jul.2013

Većina članova Predsedništva SNS je bila za izbore, ali ih je lider stranke Aleksandar Vučić zamolio da oni to ne čine u ovom trenutku

Nastavak na Akter...

UŽIVO Vučić: Većina bila za izbore ali SNS ostaje u Vladi; Hteli smo i sa Dačićem i sa Dinkićem

Izvor: Blic, 31.Jul.2013

Srpska napredna stranka nastavlja rad u vladi, izjavio je danas predsednik stranke Aleksandar Vučić. ..On je u obraćanju nakon sednice Predsedništva stranke, koja je trebalo da se izjasni o ponudi premijera Ivice Dačića da vlada nastavi rad bez URS-a i Mlađana Dinkića, kazao da su članovi Predsedništva...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.