UŽICE: Sve manje algi i nematoda u gradskom vodovodu

Izvor: Kurir, 25.Jul.2014, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽICE: Sve manje algi i nematoda u gradskom vodovodu

UŽICE - Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je danas da biološka ispitivanja obavljena u periodu od 19. do 24.jula ukazuju na značajan trend pada broja algi i nematoda u gradskoj mreži.

Prema poslednjoj analizi uzoraka vode alge su u gradskoj mreži prisutne u izuzetno malom broju na dva od ukupno devet mernih mesta.

U ispitivanim uzorcima zabeleženo je prisustvo nematoda u sedam uzoraka, ali u znatno smanjenom broju od jedan do 11 na 10 litara vode, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je iz užičkog Zavoda za javno zdravlje.

Zavod je preporučio intenzivnije ispiranje gradske mreže u narednom periodu, a i dalje je na snazi zabrana korišćenja vode iz gradskog vodovoda koja važi od 19.jula.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.