USKORO DIREKTNI LETOVI: Srbija i SAD potpisali sporazum o vazdušnom saobraćaju

Izvor: Kurir, 29.Maj.2015, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USKORO DIREKTNI LETOVI: Srbija i SAD potpisali sporazum o vazdušnom saobraćaju

To govori i o većem međusobnom poverenju, rastu naše nacionalne aviokompanije i aerodroma, ali i bezbednosnim uslovima i svemu što je Srbija postigla, jer ne može svako da leti za SAD, kao što ni mi nismo mogli 25 godina, istakao je premijer

BEOGRAD - Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade SAD potpisan je danas u Vladi Srbije, a premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je to veoma dobra, važna i velika vest, koja govori o unapređenju odnosa Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i SAD.

Vučić je, nakon potpisivanja sporazuma koji su potpisali potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi, izjavio da će će iz Srbije ka SAD posle 25 godine, krajem ove ili početkom sledeće godine poceti prvi direktni letovi.

"Ako Amerikanci budu zadovoljni nadzorom nad našim aerodromom i aviokompanijom, a to su strogi uslovi, i ako budemo imali poslovni plan, imamo obećanje da će naše aviokompanije pre kraja godine, a najkasnije početkom sledeće, imati direktne letove za SAD i Kanadu", rekao je Vucić.

On je posle potpisivanja sporazuma između vlada SAD i Srbije o vazdušnom saobraćaju rekao da je to veoma dobra, važna i velika vest, koja govori o unapređenju odnosa Srbije i SAD.

"To govori i o većem međusobnom poverenju, rastu naše nacionalne aviokompanije i aerodroma, ali i bezbednosnim uslovima i svemu što je Srbija postigla, jer ne može svako da leti za SAD, kao što ni mi nismo mogli 25 godina", rekao je Vučić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.