UPOZORENJE VLASNICIMA PASA: Ne ostavljajte ljubimce u vrelim kolima, kazna 7.500 evra!

Izvor: Kurir, 30.Jun.2015, 06:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPOZORENJE VLASNICIMA PASA: Ne ostavljajte ljubimce u vrelim kolima, kazna 7.500 evra!

BEČ - U pojedinim delovima Austrije do kraja nedelje očekuju se temperature i do 33. podeoka, pa je bečki ombudsman za zaštitu životinja Eva Persi podsetila vlasnike pasa da ne ostavljaju ljubimce zatvorene u pregrejanim automobilima.

"Vlasnicima pasa koji svoje ljubimce izlože takvom riziku preti kazna od 7.500 evra, podseća ombudsman i dodaje da tokom letnjih meseci tamperatura u kolima parkiranim na suncu veoma brzo raste i može da dostigne 50 do 60 stepeni Celzijusa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << čak i ako su svi prozori otvoreni. U takvim situacijama pas veoma brzo može da ugine.

Policija u Austriji ima zakonsko pravo da u ovakvim situacijama obije automobil i spasi životinju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.