UPOZORENJE: Svet za godinu i po dana 66 puta bio na ivici rata

Izvor: Kurir, 28.Avg.2015, 01:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPOZORENJE: Svet za godinu i po dana 66 puta bio na ivici rata

VAŠINGTON - Zategnuti odnosi između NATO i Rusije, koji su umalo dostigli tačku pucanja zbog ukrajinske krize, mogli bi svakog trenutka slučajno da prerastu u direktan vojni sukob, upozorili su bivši ministri istočnih i zapadnih zemalja, istakavši da je u poslednjih godinu i po dana svet čak 66 puta bio na ivici planetarnog sukoba.

- I jedna i druga strana uverene su u opravdanost svojih postupaka u svetlu negativnih promena u njihovom bezbednosnom okruženju - napisala je radna >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << grupa bivših visokih ruskih i evropskih diplomata u izveštaju za londonsku savetodavnu organizaciju Juropijan lideršip netvork, aludirajući na intenzivna preletanja vojnih aviona NATO u Rusiji, u zonama koje se smatraju posebno rizičnim.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.