UN: Izrael i Palestinci postigli dogovor o obnovi Gaze

Izvor: Blic, 16.Sep.2014, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Izrael i Palestinci postigli dogovor o obnovi Gaze

Ujedinjene nacije, Izrael i Palestinska uprava (PU) postigli su dogovor da se omogući početak obnove u ratom razrušenoj Gazi , uz nadgledanje upotrebe građevinskog materijala, rekao je danas bliskoistočni izaslanik svetskog tela Robert Seri.

On je obavestio Savetu bezbednosti UN da je postignut dogovor da se omogući rad na nivou koji je potreban u pojasu, uključjuući privatni sektor i davanje glavne uloge PU u naporima na obnovi, uz obezbeđenje garancija putem UN nagledanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da taj materijal neće biti upotrebljen u druge svrhe osim potpuno civilnih.

Sedmonedeljni sukob u Gazi između militanata Hamasa i Izraela završen je krajem avgusta prekidom vatre. U ratu u razoreni veliki delovi pojasa.

PU je navela u nedavnoj studiji da će obnova stajati 7,8 miljardi dolara , što je dva i po bruto nacionalna dohotka u Gazi, uključujući 2, 5 milijarde za obnovu kuća i 250 miliona dolara za energiju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dogovor UN, Izraela i Palestine o obnovi Gaze

Izvor: Akter, 16.Sep.2014

Ujedinjene nacije, Izrael i Palestina postigli su dogovor o početku obnove pojasa Gaze, posle 50 dana izraelskog bombardovanja, izjavio je danas izaslanik UN za Bliski istok Robert Seri..Dogovor podrazumeva kontrolu UN kako bi se osiguralo da se gradjevinski materijal namenjen za rekonstrukcije civilneninfrastrukture...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.