UEFA: Zvezda prekršila pravila, Evropa pod znakom pitanja!

Izvor: Vesti-online.com, 12.Apr.2014, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA: Zvezda prekršila pravila, Evropa pod znakom pitanja!

Izricanje kazne u toku narednih mesec dana, a Metalurg i Skonto već izbačeni sa međunarodne scene na period od tri godine, prenosi "Mocart sport".

 

Evropska fudbalska federacija izgubila je strpljenje za Crvenu zvezdu i ocenila da su podaci sakupljeni u istrazi Finansijskog kontrolnog tela (CFCB) o poslovanju beogradskog kluba dovoljni za sankcije.

"Posle detaljne istrage, a zasnovano na reviziji poslovanja izvršenom u prostorijama srpskog kluba, istražnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << komisija CFCB je zaključila da je došlo do kršenja pravila o licenciranju i finansijskom fer-pleju, a u vezi sa dugovanjima prema drugim klubovima i zaposlenima na dan 30. septembra 2013", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu UEFA i dodaje da će konačna odluka o kazni biti doneta u narednih mesec dana.

 

Ali, utisak je su evropski moćnici zaista ljuti, pošto su crveno-belima više puta gledali kroz prste, ali se računi Zvezde nisu sravnali na nulu. A kada UEFA zapreti ne šali se o čemu svedoče i primeri Metalurga i Skonta koji su zbog neizmirenih obaveza izbačeni iz evropskih takmičenja na period od tri godine.

 

Svetao primer je Petrolul, koji je oslobođen optužbi što znači da postoji šansa da se situacija smiri. Međutim, s obzirom na to dugovi u Ljutice Bogdana godinama rastu, a ne obrnuto, pitanje je koliko aktuelna garnitura u klubu može da učini u tako kratkom vremenskom periodu.

 

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.