UBISTVO-KIK-BOKSERA-U-HERCEG-NOVOM-Policajac-mogao-da-spreci-likvidaciju-Jovana-Kosaca

Izvor: medio.rs, 21.Okt.2014, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBISTVO-KIK-BOKSERA-U-HERCEG-NOVOM-Policajac-mogao-da-spreci-likvidaciju-Jovana-Kosaca

Na snimcima iz diskoteke jasno se vidi da je taj policajac bio na korak od ubice. Bio je toliko blizu da je mogao Baošića da udari po ruci, spreči ga da puca u Jovana Kosaća i tako izbegne tragediju

HERCEG NOVI - Visoki funkcioner hercegnovskog Centra bezbednosti bio je prisutan u diskoteci „Kaza“ u Igalu kada je ubijen moj sin i mogao je da spreči ubistvo, ali nije reagovao.

Na snimcima iz diskoteke jasno se vidi da je taj policajac bio na korak od ubice. Bio >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << je toliko blizu da je mogao Baošića da udari po ruci, spreči ga da puca i tako izbegne nesreću.

Kada je ovo izgovorio Drago Kosać, otac kik boksera Jovana Kosaća (27), koga je likvidirao Bjelopoljac Dragoje Baošić, neupućeni su ih pripisali „bolu oca koji je izgubio dete“. Osim toga, on je tvrdio da je njegov sin žrtva narko-bandi, koje imaju zaštitu u policijskim krugovima, potkrepljujući to nizom dokaza o nedelima koje su braća Bigović, umešana u ovu tragediju, počinili sa svojim rođacima i za sve prošli nekažnjeno.

Na video-snimku koji je objavljen na društvenoj mreži „Jutjub“ vidi se kako pomoćnik načelnika Stanice granične policije Herceg Novi Slavko Popadić, mirno stoji i posmatra tuču između Kosaća i Stanka i Dragana Bigovića, do koje je došlo kada im je preneo naredbu vlasnika diskoteke o zabrani ulaza zbog nedoličnog ponašanja.

- Popadić je sa nekoliko drugova bio odmah pored ulaznih vrata lokala gde se i dogodio incident. Na snimku se vidi kako kelner i nekoliko gostiju prolaze pored policajca u pokušaju da spreče tuču. Posle nekoliko sekundi pojavljuje se Baošić s pištoljem u ruci i puca u leđa Kosaću. Vidi se tada da je Popadić bio okrenut prema ubici koji je u desnoj ruci imao pištolj. Na video-zapisu se vidi drugi bljesak od ispaljivanja hica, kada se Popadić okreće prema Baošiću i ranjenom Kosaću. Rukom je krenuo ka ubici, ali se povukao. Potom se pomera unazad dok gosti iznose Bigovića koji je povređen u tuči, dok ranjeni Kosać leži na podu - prepričava naš izvor blizak istrazi sve ono što se vidi na video-zapisu.

Tada, kako ukazuje, beži ubica, a Popadić to posmatra bez ikakve reakcije. Momci koji su bili za njegovim stolom potom istrčavaju iz diskoteke kada su i izneli Kosaća, dok komandir sve vreme stoji.

Bio obavezna da reaguje

Popadić u trenutku tragedije nije bio na dužnosti i nije imao zakonsku obavezu da interveniše prilikom tuče, već je u tom trenutku morao da pozove pojačanje, odnosno obavesti kolege da se dogodio incident. Međutim, kako je  rekao jedan pripadnik Uprave policije Crne Gore, Popadić je „imao obavezu da interveniše onog trenutka kada se začuo pucanj, odnosno kada je upotrebljeno vatreno oružje!

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.