UBISTVA, SILOVANJA, PLJAČKE: MUP Republike Srpske podneo izveštaj protiv Nasera Orića!

Izvor: Telegraf.rs, 30.Sep.2016, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBISTVA, SILOVANJA, PLJAČKE: MUP Republike Srpske podneo izveštaj protiv Nasera Orića!

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da je Centar javne bezbednosti Bijeljina podneo izveštaj Okružnom tužilaštvu, protiv Nasera Orića za izvršenje krivičnih dela ubistava, silovanja, pljački uglavnom nad pripadnicima bošnjačkog naroda za vreme proteklog rata na području Srebrenice.

– Izveštaj je podnesen na osnovu istrage koju je CJB Bijeljina sproveo u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Bijeljina odnosno na osnovu saznanja i izjava >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << svedoka u istrazi –rekao je Lukač za RTRS.

Lukač nije želeo da iznosi detalje izveštaja, ali je rekao da se, između ostalog, Oriću stavlja na teret da je naredio ubistvo i jednog oficira JNA koji je bošnjacke nacionalnosti, a koji se, kako je rekeao, "Oriću stavljao na raspolaganje, ali u kojem je Orić video konkurenciju".

Lukač je rekao da na tom predmetu sada treba da radi Tužilašto.

– Nadam se da će, sa svedocima i svim informacijama kojima je policija raspolagala i koje se nalaze u izveštaju, uspeti da sve dokaže – rekao je Lukač za RTRS.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP RS: Dostavljen izveštaj o zločinima Nasera Orića

Izvor: RTS, 01.Okt.2016, 08:36

Okružnom tužilaštvu u Bijeljini dostavljen je izveštaj o zločinima Nasera Orića nad Bošnjacima, kaže ministar policije Republike Srpske Dragan Lukač. Na više od 100 strana dokumentovana su ubistva, silovanja, pljačke, nedozvoljena trgovina humanitarnom pomoći. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.