U zoo vrtu u San Dijegu rođena beba crnog nosoroga

Izvor: Blic, 25.Jul.2014, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U zoo vrtu u San Dijegu rođena beba crnog nosoroga

U San Dijegu vlada velika radost - zoo vrt u ovom kalifornijskom gradu nedavno je dobio novog štićenika, slatkog koliko i retkog - bebu crnog nosoroga, što predstavlja poseban događaj s obzirom da je ova životinja pod pretnjom potpunog istrebljenja.

Mali nosorog je rođen 12. jula i već je postao zvezda zoo vrta kao i interneta gde se može videti snimak na kojem trčkara oborom pod budnim majčinim okom.

Rođenje nosoroga, koji još uvek nema ime, je veoma značajno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer broj njegovih rođaka koji žive na slobodi je svake godine sve manji. Nosorozi su žrtve masovnog krivolova zbog navodnih lekovitih svojstava njihovih rogova.

Prema podacima Svetske organizacije za zaštitu prirode (WWF), u Južnoj Africi, gde živi 75 odsto od 5.000 nosoroga u svetu, broj ubijenih životinja povećao se za 3.000 odsto poslednjih pet godina.

"Krivolov je glavni razlog zbog kog nosorozima preti istrebljenje. Zato je ovo rođenje tako važno", navela je na svom blogu Džuli Anderson, jedna od radnica zoo vrta u San Dijegu, prenosi "Hafington post".

Mali nosorog ne mora da brine, njegovi rogovi, koji još nisu izbili, moćiće bezbedno da rastu.

Kilogram rogova na crnom tržištu premašiju cenu od 50.000 evra. Poredenja radi, kilogram zlata danas košta oko 31.000 evra.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.