U saobraćajnim nezgodama lakše povređene dve osobe, jutros na Zrenjanincu oboren pešak

Izvor: Blic, 26.Nov.2014, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U saobraćajnim nezgodama lakše povređene dve osobe, jutros na Zrenjanincu oboren pešak

Tokom noći u Beogradu su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su dve ženske osobe zadobile lakše ortopedske povrede, izjavila je za "Blic"portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U 19.18. usled naglog kočenja na uglu Kumodraške i Kraljevačke ulice povređena je žena od oko 58 godina. Ona je zadobila tupu povredu kolena i prevezena je u Urgentni centar. Druga saobraćajna nezgoda dogodila se u 21.33 u Bulevaru Mihajla Pupina. Povređene je ženska osoba od oko 21 godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Udarila je desno koleno, ali je posle ukazane pomoći odbila prevoz do bolnice - rekla je Macura.

Ona je za Blic dodala i da se jutros u 7.22 dogodila saobraćajna nezgoda na Zrenjaninskom putu u pravcu ka gradu u kojoj je lakše povređena ženska osoba, pešak. Ona je zadobila otok i modricu na čelu i prebačena je na VMA.

Još jedna saobraćajna nezgoda dogodila se jutros oko 7.33. na Starom sajmištu, ali Hitna pomoć nije intervenisala.

Na klinici za psihijatrijske bolesti "Dr. Laza Lazarević" pregledano je 19 pacijenata, od kojih je 5 hospitalizovano, a zabeležena je i jedna prisilna hospitalizacija.

Tokom noći Hitna pomoć je obavila ukupno 105 intervencija, od čega 14 na javnom mestu.

Za pomoć su se uglavnom  obraćali hronični bolesnici koji pate od hipertenzije, astme i poremećaja cirkulacije.

 - Zbog izuzetno hladnog vremena ne preporučujem srčanim bolesnicima i starijim osobama da izlaze iz svojih domova dok se temperatura malo ne podigne. Ono što važi za sve je da treba da se adaptiramo pre nego što iz toplih prostorija izađemo na hladan vazduh. Krenite na vreme na posao, uzimajte voće, povrće i tople napitke - savetuje Nada Macura.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.