U preduzećima podizali plate pre rebalansa

Izvor: Radio 021, 23.Okt.2014, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U preduzećima podizali plate pre rebalansa

Ministar finansija Dušan Vujović kaže da mu je skrenuta pažnja na to da su mnogi rukovodioci u javnom sektoru podizali visine plata, pre usvajanja rebalansa ovogodišnjeg budžeta koji predviđa njihovo smanjenje.

Predstavljajući Odboru Skupštine Srbije za finansije rebalans budžeta za ovu godinu, Dušan Vujović je rekao da, govoreći kao ekonomista, postoje načini da se država nosi sa ovim problemom.

"Ako se neko igrao unapređenjima, bonusima i tako dalje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << svakako mogu da kažem da ćemo sa makroekonomske strane mi svakako dobiti ono što smo planirali. Smanjenje od 10 odsto na uvećanim platama će imati veći obuhvat", rekao je Vujović.

Naveo je da ovaj problem ne može da se rešava ni rebalansom budžeta, ni usvajanjem pratećih zakona, već je za to neophodna reforma rada javnih preduzeća.

Vujović je naglasio da nije realno da u ovom trenutku Ministarstvo finansija radi reviziju svih javnih preduzeća kako bi se ustanovilo šta je ko radio. Istakao je da će sa makroekonomskog stanovišta svakako biti postignut pun efekat planiranih mera.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.