U porodici Minić još ne znaju zašto im je umro sin Stefan

Izvor: Blic, 16.Sep.2014, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U porodici Minić još ne znaju zašto im je umro sin Stefan

Roditelji Stefana Minića (25), koji je zadobio teške opekotine u eksploziji gasa dok je u kući kuvao kafu, još ne znaju zbog čega je njihov sin preminuo.

Oni se uzaludno bore da dobiju nalaz obdukcije i istoriju lečenja i saznaju punu istinu.

Stefan je 6. jula primljen na Kliniku za opekotine u Zvečanskoj u Beogradu. Primila ga je doktorka Biljana Ćertić - rekao je otac Goran Minić.

- Otkako je povređen, a stradale su mu ruke i noge, naš sin je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imao nekoliko operacija. Tri njegova druga su donirala svoju kožu koja mu je presađena.

Doktorka nam je rekla da je potrebno da se kupi i koža „integra“ iz SAD i da treba da platimo 3.000 evra. Nakon par dana je cena spuštena na 1.500 evra. Mi smo sakupili, preko dobrih ljudi koji su organizovali koncerte za Stefana, 130.000 dinara. Koža je kupljena i presađena 4. avgusta - priča Minić.

Majka stradalog mladića Miljana kaže da su ga čuli posle te operacije i da je 6. avgusta rekao da mu taj deo, na potkolenici, gde je stavljena „integra“, smrdi i da curi...

- Uspeli smo za 38 dana da ga vidimo samo jednom... Izveli su ga u kolicima i bili smo razdvojeni staklom. Pustio je dve suze kada sam ga pitala kako mu je...

Onda su ga odveli. Čula sam ga telefonom dva dana pre nego što je umro. Rekao mi je da ima temperaturu, da ne zna kolika je... Spremali smo hranu jer su lekari napomenuli da mora dobro da jede. Bila je nedelja kada mi je rekao da ne može više ni da jede, da mu se povraća... To je bila nedelja, 10. avgust. Tada je i slikao sam sebe i poslao fotografiju bratu. Poslednju dok je bio živ - priča kroz suze Mirjana.

Kada su roditelji pozvali kliniku u ponedeljak, saznali su da se stanje „iskomplikovalo“, i da je njihov sin u veštačkoj komi. Prebačen je u Urgentni centar, a 12. avgusta, u utorak, rečeno im je, u hodniku, da je umro.

- Ne znamo do danas zašto je preminuo, niti kolike su mu bile opekotine. Da li je imao 22 procenta opečene kože ili više. Da li je preminuo od sepse ili nečeg drugog - kažu roditelji.

Porodica Minić je uputila žalbu ministru zdravlja, u kojoj zahtevaju odgovore da li je „integra“ priznata kao sredstvo lečenja u Srbiji, zašto je ona korišćena umesto kože donatora, zbog čega nisu mogli da posećuju svog sina?

Pitaju se i da li se iza skrivanja istine o tragičnoj sudbini lekarska greška ili ne.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.