U padu helikoptera poginulo 15 kolumbijskih policajaca

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U padu helikoptera poginulo 15 kolumbijskih policajaca

BOGOTA - Petnaest kolumbijskih policajaca poginulo je kada se helikopter, koji je učestvovao u akciji protiv narko-bande, srušio u zabačenoj oblasti prekrivenoj džunglom.

U helikopteru se u trenutku nesreće nalazilo 17 policajaca koji su učestvovali u akciji protiv narko-bande Klan Usuga, na sjeverozapadu Kolumbije, saopšila je lokalna policija, a prenio AFP.

Dvojica policajaca su povrijeđena i prebačena u bolnicu u gradu Apartado.

Preliminarna istraga >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ukazuje da se helikopter srušio usljed mehaničkog kvara, ali će stručnjaci sprovesti detaljnu analizu, navedeno je u saopštenju.

Klan Usuga je najveća narko-banda u Kolumbiji, u svijetu najveći proizvođač koke od koje se pravi kokain.

Vlada predsjednika Huana Manuela Santosa intenzivirala je ofanzivu protiv te bande u proteklih nekoliko sedmica.

Prema nedavnom izvještaju Ujedinjenih nacija, zasadi koke su u Kolumbiji povećani za 44 odsto prošle godine i sada su na 69.000 hektara, čime bi moglo da se potencijalno proizvedu 442 tone kokaina, što je 52 odsto više u odnosu na 2013. godinu, prenio je AFP.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.