U napadu na skladište raketa u Sani, 38 poginulih

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2015, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu na skladište raketa u Sani, 38 poginulih

SANA - Broj civila ubijen u vazdušnim udarima koalicionih snaga predvođenih Saudijskom Arabijom na jedno skladište raketa u Sani porastao je na 38, dok je 532 ranjeno, saopštili su danas medicinski zvaničnici.

Među poginulima su tri radnika televizijskog kanala "Al-Jemen al-javm", od kojih jedan novinar, prenio je AFP.

Dva vazdušna napada u ponedeljak rezultirala su snažnim eksplozijama koje su sravnile obližnje kuće i uzdrmale udaljena predgrađa.

Baza >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pripada raketnoj brigadi elitne Republikanske garde, lojalnoj bivšem predsjedniku Aliju Abdulahu Salehu, koji je optužen za udruživanje sa šiitskim pobunjenicima Hutima, u njihovoj borbi protiv jemenske vlade.

U četvrtoj sedmici vazdušne kampanje, ratni avioni koalicionih snaga danas su gađali nekoliko položaja šiitskih pobunjenika i snaga lojalnih bivšem predsjedniku širom prestonice, rekli su očevici.

Saudijska Arabija počela je, zajedno sa saveznicima, 26. marta vazdušne udare u Jemenu, kako bi odbranila vladu predsjednika Abd-Rabua Mansura Hadija od napredovanja Huta.

Hadi, koji se februaru sklonio u Aden pošto je pobjegao iz Sane, utočište je potražio Rijadu, u jeku ofanzive šiitskih pobunjenika, koja je nastavljena uprkos vazdušnim udarima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.