Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jan.2015, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu Islamske države stradalo 25 ljudi

Najmanje 25 ljudi poginulo je danas u Iraku u napadu Islamske države na grad Kirkuk i njegovu okolinu, na severu zemlje, saopštili su lokalni zvaničnici.

Eldin Karim rekao je da su Kurdi uspeli da potisnu Islamsku državu, uz pomoć međunarodne koalicije, na čelu sa SAD.

Među poginulima su general Širko Rauf i još pet kurdskih boraca, kao i desetine pripadnika Islamske države.

Juriš Islamske države počeo je u zoru, a prva meta napada bile su naftna i gasna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << infrastruktura, rekao je Karim.

Islamska država napala je i grad Samaru, gde je u tri eskplozije automobila bombi i u okršaju terorista sa bezbednosnim snagama stradalo sedam, a ranjena 31 osoba.

U Bagdadu je u eksploziji na buvljoj pijaci stradalo pet osoba.

Islamska država je od prošle godine zauzela više područja na teritoriji Iraka i Sirije, a pošto su se približili autonomnoj oblasti Kurdistan, Kurdi su se pridružili iračkim snagama u borbi protiv te terorističke organizacije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.