U knjizi otkrivene najveće tajne i misterije Srbije

Izvor: Blic, 18.Dec.2014, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U knjizi otkrivene najveće tajne i misterije Srbije

Aleksandar Saša Ignjatović objavio je knjigu „Najveće tajne i misterije Srbije“, u kojoj otkriva neobične i neobjašnjive pojave koje se događaju u našem komšiluku.

Kako su naveli iz "Lagune", to je knjiga o životu sa nekim njegovim malim ili malo većim čudesima. Neka ne primećujemo. Pred drugima zatvaramo oči jer ih se plašimo. A plašimo se zato što ih ne razumemo. Jer čuda su samo stvari koje još ne umemo da objasnimo.

​- Istinite priče iz ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << knjige nastajale su tokom niza godina, kao čičkom se kačeći na moju radoznalost tokom brojnih putovanja kroz ovu našu zemlju čuda. Mogla je možda ova zbirka da bude objavljena i ranije, ali postoje knjige, kao i ljudi, kojima je neophodno da sazru, kako bi u pravom trenutku pokazali koliko zaista vrede. Kao čovek koji veruje da postoji neka viša svrha našeg postojanja na ovoj planeti, dugo sam imao dilemu da li svoja neobična i neobjašnjiva iskustva treba da podelim s vascelim svetom. Suviše sam često sretao ljude kojima je takav izbor doneo samo teret neverice i podsmeha. Pa ipak, siguran sam da sam doneo pravu odluku. Jer, nažalost, u ovom ludom i brzom svetu postali smo kolektivno razmaženi i neopisivo kratkog pamćenja. Malo je čuda koja danas mogu da nas zadive i zagolicaju nam maštu. Sve nam je na tacni. Dostupno, objašnjeno i objavljeno na internetu. Mnoštvo smo velikih tajni otkrili. Naučili da nećemo pasti s ivice sveta ako otplovimo dovoljno daleko. Shvatili da munje nisu gnev bogova već električno pražnjenje u atmosferi. Poleteli smo u čeličnim pticama. Klonirali smo ovcu. Igramo se nevidiljivim česticama u ogromnom tunelu ispod Evrope. Spustili smo sondu na kometu. Ej... na kometu. Veliki kamen koji leti svemirom... I mislimo da nam je sve jasno. A i dalje se plašimo nepoznatog i neočekivanog. Pa zato povlačimo oštre granice između mogućeg i nemogućeg, kao da razlika između njih nije samo stvar naše percepcije. Količine straha potrebne da se uhvatimo ukoštac sa nepoznatim. Ovo, dakle, nije knjiga o nepoznatom i nemogućem. Nego o životu. Sa nekim njegovim malim ili malo većim čudesima - ističe autor knjige Aleksandar Saša Ignjatović.

Autentične priče koje je autor prikupljao tokom dugogodišnjeg novinarskog rada, putujući Srbijom i susrećući se sa neobičnim ljudima i čudnovatim događajima, ispričane su jednostavnim, svakome razumljivim jezikom i originalnim stilom. Bez pretenzija da objasni ono što se ne može objasniti, ali i bez namere da prećuti ono što mnogi pre njega jesu.

Događaji i mesta opisani u knjizi su istiniti, a imena aktera su u pojedinim pričama izmenjena iz razumljivih razloga. Priče su zabeležene širom Srbije, od Vojvodine, Šumadije, Mačve i Braničeva do krajnjeg juga Srbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aleksandar Ignjatović: Pišem o čemu drugi ćute!

Izvor: Poznati.info, 19.Dec.2014, 13:41

Kakve se to velike tajne i misterije kriju u našem komšiluku, odmah tu pored naših vrata. Knjiga „Najveće tajne i misterije Srbije“ novinara Aleksandra Saše Ignjatovića, koju je pre nekoliko dana objavila Laguna, daje odgovore na ova pitanja, jer se bavi upravo neobičnim i neobjašnjivim pojavama...

Nastavak na Poznati.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.