U julu smo proizveli za trećinu manje struje, gasa i rude

Izvor: Kurir, 30.Avg.2014, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U julu smo proizveli za trećinu manje struje, gasa i rude

BEOGRAD - Industrijska proizvodnja u Srbiji u julu 2014. manja je za 13 odsto nego u julu prošle godine, saopštio je Republički zavod za statistku, dodajući da je za sedam meseci ove godine zabeležen ukupan pad od 3,2 odsto u poređenju s istim periodom 2013.

Najlošije stanje je u proizvodnji električne energije, gasa, pare i klimatizacije, gde je proizvedeno 37,4 odsto manje negu u julu 2013, a sledi pad proizvodnje u rudarstvu od 32,1 odsto, dok je prerađivačka >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << industrija zabeležila pad od 4,2 odsto.

Podaci o industrijskoj proizvodnji po namenskim grupama u julu 2014. godine u poređenju s istim mesecom lani pokazuju da je došlo do pada u proizvodnje energije od 28 odsto, kapitalnih proizvoda 25,4 odsto, intermedijarnih proizvoda 2,9 odsto i netrajnih proizvoda za široku potrošnju od 2,4 odsto. Rast je zabeležen u proizvodnji trajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,1 odsto.

Obim industrijske proizvodnje u julu 2014. godine, u poređenju s julom 2013, beleži pad u 18 oblasti.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.