U januaru nova rekonstrukcija Vlade

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2014, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U januaru nova rekonstrukcija Vlade

Nova rekonstrukcija Vlade Srbije i promena nekih ministara biće najverovatnije u januaru.

Prema informacijama Novosti, premijer Aleksandar Vučić već je naložio ministrima iz Srpske napredne stranke da mu do novembra i šestomesečnog preseka rada Vlade dostave detaljne izveštaje o svojim rezultatima.

Posle analize rada naprednjačkih i nestranačkih članova kabineta, Vučić će razgovarati i s liderima koalicionih partnera o učincima njihovih ministara.

>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />U skladu s tim izveštajima, o pozitivnim i negativnim poenima u radu svih resora u Nemanjinoj 11, predsednik Vlade će odlučiti ko od ministara nije dobio prelaznu ocenu i predložiće njegovu smenu.

Kako saznaju Novosti, on nije potpuno zadovoljan dosadašnjim rezultatima pojedinih članova svog tima i spreman je da ih smeni, ali će, ipak, sačekati još jednu detaljnu analizu učinjenog i propuštenog.

Na osnovu isplaniranog redosleda poteza, Vučić bi trebalo da sredinom januara, posle božićnih praznika, predloži novu rekonstrukciju kabineta.

To će biti druge kadrovske promene otkako je formiran kabinet.

U julu je ostavku podneo ministar finansija Lazar Krstić, pa je na njegovo mesto 4. avgusta izabran Dušan Vujović.

Posle toga, na upražnjeno mesto ministra privrede došao je Željko Sertić.

Provera na šest meseci

Vučić planira da na svakih pola godine pravi novi presek stanja u Vladi.

Ako bude potrebno, biće i novih kadrovskih osveženja kabineta i uvođenja drugih "igrača".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nova smena ministara u januaru?

Izvor: B92, 26.Okt.2014, 10:34

Nova rekonstrukcija Vlade Srbije i promena nekih ministara biće najverovatnije u januaru, saznaju Novosti...Prema informacijama do kojih je došao ovaj list, premijer Srbije Aleksandar Vučić već je naložio ministrima iz Srpske napredne stranke da mu do novembra i šestomesečnog preseka rada Vlade...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.