U eksploziji ispred univerziteta u Kairu 8 ranjenih

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Mar.2015, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U eksploziji ispred univerziteta u Kairu 8 ranjenih

KAIRO - U eksploziji bombe ispred univerziteta u Kairu ranjeno je 8 ljudi, uključujući četiri policajca, saopštili su egipatska policija i zdravstvene službe.

Otkako je vojska svrgnula islamističkog predsjednika Mohameda Morsija 2013. godine, nekoliko eksplozija se dogodilo ispred tog univerziteta, prenio je AFP.

Posljednja od njih desila se u novembru prošle godine, a tada je ranjeno 5 policajaca.

Odgovornost za te napade preuzela je militantna grupa iz Kaira >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koja sebe naziva Adžnad Misr (Vojnici Egipta), ali za današnju eksploziju još niko nije preuzeo odgovornost, izvijestio je AFP.

Bomba kućne izrade podmetnuta u blizini univerziteta, a od nje su ranjena 4 civila i 4 policajca, saopštila je policija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Kairo: Bomba ranila osmoro ljudi

Izvor: B92, 29.Mar.2015, 01:43

U eksploziji bombe ispred univerziteta u Kairu je ranjeno osam ljudi, uključujući četiri policajca, saopštili su egipatska policija i zdravstvene službe...Otkako je vojska svrgnula islamističkog predsednika Mohameda Morsija 2013. godine, nekoliko eksplozija se dogodilo ispred tog univerziteta,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.