Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jan.2017, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U eksploziji bombe u Pakistanu poginulo 18 ljudi

PEŠAVAR - U eksploziji bombe na pijaci u sjeverozapadnoj plemenskoj zoni Pakistana poginulo je 18 ljudi, a više od pedeset je povrijeđeno, javili su zvaničnici.

Pomoćnik plemenskog upravnika Šahid Kan rekao je da se eksplozija u mestu Parašinar dogodila u trenutku kada je pijaca bila puna.

Rekao je da se ispituje ko stoj iza napada za koji za sada niko nije preuzeo odgovornost.

Ljekar u glavnoj bolnici u Parašinaru rekao je da je 11 teško ranjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ljudi prebačenih u bolnicu poslije eksplozije umrlo dok su bili zbrinjavani.

On je rekao da je nekoliko ranjenih u teškom stanju i da ih prevoze u druge bolnice radi bolje njege.

Kan je rekao da se neki od ranjenih prevoze avionima do bolnica u Pešavaru, glavnom gradu sjeveozapadne pakistanske provincije Kajber Paktunkva.

Bolnice u plemenskim i seoskim oblastima Pakistana obično nisu dobro opremljene za ovakve hitne slučajeve. Ova oblast nalazi se blizu Avganistana.

Parašinar je glavni grad plemenske oblasti Kuram gdje posljednjih godina jača aktivnost esktremista, uprkos velikoj operaciji pakistanske vojske. Napad se dogodio u većinski šiitskoj oblasti gdje je i ranije bilo napada na šiite koji su manjina u Pakistanu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.