U akciji Povratnik uhapšeno šest osoba, pretreseni objekti na deset lokacija

Izvor: Blic, 17.Avg.2017, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U akciji "Povratnik" uhapšeno šest osoba, pretreseni objekti na deset lokacija

U okviru akcije kodnog naziva "Povratnik", koju su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ proveli na području Brčko distrikta i Tuzle, uhapšeno je šest osoba zbog sumnje da su počinila krivično delo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim delom neovlašteni promet droge.

Još jedna osoba je saslušana u svojstvu osumnjičene, nakon čega je puštena iz službenih prostorija, dok se za jednom osobom traga, saopšteno je iz SIPA.

Ove osobe sumnjiče >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se da su od septembra 2016. do avgusta ove godine, u saradnji sa osobama iz Srbije, nabavljala heroin i vršila distribuciju i preprodaju na području BiH.

Takođe se sumnjiče da su na području BiH nabavljala i distribuirala droge marihuana i spid.

Nad osobama lišenim slobode još traje kriminalistička obrada, a tokom dana će biti predata na dalje postupanje Tužilaštvu BiH.

Iz SIPA navode da su pretreseni objekti na deset lokacija na području Brčko distrikta BiH i Tuzle, radi pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U okviru jučerašnje akcije, pronađeno je i privremeno oduzeto oko 600 grama heroina, oko 100 grama marihuane, nekoliko tableta ekstazija, digitalna vaga, folije i selotejp trake korištene za pakovanje droge.

Na pretresenim lokacijama pronađeni su jedno vatreno oružje bez dozvole sa municijom, laptopi, računari, mobilni telefoni i SIM kartice, uređaji za čuvanje podataka, određeni dokumenti, beleške i rokovnici, te određena količina zlata i novac u ukupnom iznosu od oko 30.000 KM.

Aktivnosti su realizovane prema naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, uz podršku policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona.

- Prilikom rada na ovom predmetu ostvarena je izuzetno uspešna saradnja sa policijskim službenicima Policije Brčko distrikta i MUP Tuzlanskog kantona, te su policijski organi još jednom pokazali da smo svi na istom zadatku i da imamo isti cilj, da se borimo protiv kriminala i omogućimo bezbedno okruženje građanima BiH - navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U akciji "Povratnik" uhapšeno šest osoba, zaplijenjeno 30.000 KM

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Avg.2017

ISTOČNO SARAJEVO- Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji s policijskim službenicima Policije Brčko Distrikta BiH, započeli su juče operativnu akciju kodnog naziva "Povratnik" koja je usmjerena na suzbijanje neovlaštenog prometa opojnim drogama...U okviru...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.