U Srebrenici održan prvi karate »Turnir mira«

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Maj.2015, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srebrenici održan prvi karate »Turnir mira«

SREBRENICA - U Srebrenici je danas održan prvi karate "Turnir mira" na kome je učestvovalo 10 klubova sa 130 takmičara svih uzrasta i kategorija iz Republike Srpske i Federacije BiH.

Organizator prvog karate turnira ikada održanog u ovom mjestu je lokalni Karate klub "Želja ipon", uz finansijsku podršku opštine i Ambasade SAD u BiH.

Najuspješnija na turniru bila je ekipa domaćina. Najuspješniji takmičar u muškoj konkurenciji bio je desetogodišnji Đorđe Davidović >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sa tri zlatne medalje, a u ženskoj Marija Janković sa dvije zlatne i jednom srebrnom medaljom, oboje članovi ekipe domaćina "Želja ipon".

Trener ovog kluba i nosilac organizacije turnira Kristina Milošević (na fotografiji) izjavila je da su imali kratke pripreme za održavanje ovog turnira i da odziv ekipa nije bio zadovoljavajući zbog materijalne situacije u ovom sportu, ali i održavanja još četiri karate turnira danas u BiH koji su ranije zakazani i već se tradicionalno organizuju.

Miloševićeva je istakla da je organizovanje ovog turnira dragocjeno iskustvo za rukovodstvo i članove srebreničkog karate kluba koji djeluje svega dvije godine i da je cilj da ovaj turnir preraste u prepoznatljivu tradicionalnu sportsku manifestaciju u ovoj sredini koja oskudijeva sportskim sadržajima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.