Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Dec.2014, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sarajevu potpisivanje ugovora o dodjeli poticajnih sredstava za unaprjeđenje poduzetničkih zona u FBiH

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Sanjin Halimović i načelnici 12 opština iz FBiH potpisaće danas u Sarajevu ugovore o dodjeli poticajnih finansijskih sredstava za unaprjeđenje poduzetničkih zona u FBiH, saopštio je Ured za odnose s javnošću FBiH.

Ova poticajna sredstva biće dodijeljena kroz Grant šeme "Unaprjeđenje poduzetničkih zona u FBiH" s ciljem pružanja podrške poboljšanju razvijenosti poslovne infrastrukture, realizaciji potencijala poduzetničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << zona u FBiH, ali i podrške lokalnom ekonomskom razvoju i zapošljavanju u FBiH.

Projekat Grant sheme realizuje Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta u saradnji sa Ambasadom Švicarske u BiH i Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP).

Ukupna vrijednost finansiranja projekata jedinica lokalne samouprave je 1.570000 KM, od čega je ovo ministarstvo osiguralo milion KM, a Vlada Švicarske 570.000 KM.

Za izgradnju poduzetničke infrastrukture u lokalnim zajednicama u FBiH, Ministarstvo je od 2011. godine do danas izdvojilo 5,5 miliona KM.

Ceremonija potpisivanja ugovora biće održana u sjedištu Vlade FBiH sa početkom u 12.00 sati.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.