U Rumuniji zatvoren Drakulin zamak zbog medveda

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2017, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rumuniji zatvoren Drakulin zamak zbog medveda

Rumunske vlasti zatvorile su srednjovekovno utvrđenje u Transilvaniji poznato kao "Drakulin zamak" pošto je na tom području uočena mečka s njenim mladuncima.

Turisti do tvrđave, koja se nalazi na vrhu planine u centralnom delu Rumunije, mogu da dođu penjanem uz 1.480 stepenika.

Taj zamak je krajem maja zatvoren "zbog bezbednosti posetilaca", navedeno je na zvaničnom sajtu.

Lokalne vlasti saopštile su da je Ministarstvo zaštite životne sredine pristalo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da uhvati četiri medveda i premesti ih na neko drugo mesto.

Rumunske vlasti su za prisustvo medveda okrivile ljude koji ostavljaju hranu na tom području.

Zamak Bran, u okolini Brašova, spomenik je kulture nacionalnog ranga u Rumuniji i velika turistička atrakcija.

Nalazi se na granici između rumunskih pokrajina Transilvanije i Vlaške i poznat je i kao "Drakulin zamak", uprkos činjenici da gotovo nema dodirne tačke s rumunskim nacionalnim herojem Vladom Cepešom, poznatim kao Drakula.

U zamku se nalazi i postavka vezana za istorijsku ličnost Vlada Cepeša, kao i za grofa Drakulu pisca Brema Stokera.

U Rumuniji ima između 5.000 i 6.000 mrkih medveda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Zbog opasnosti po bezbijednost posjetilaca zatvoren "Drakulin zamak"

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jun.2017

BUKUREŠT - Rumunske vlasti zatvorile su tvrđavu iz 13. veka u Transilvaniji, poznatom kao "Drakulin zamak" pošto su u toj oblasti uočeni mečka sa mladuncima...Tvrđava se nalazi na vrhu planine u centralnom dijelu Rumunije i do nje se može stići samo stepenicama kojih ima 1.480..."Drakulin zamak"...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.