U Preševu sprečen ulazak ilegalnih emigranata

Izvor: Vesti-online.com, 01.Feb.2015, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Preševu sprečen ulazak ilegalnih emigranata

Uprava carina saopštila je da je na železničkoj stanici Preševo, sprečen ilegalni ulazak u Srbiju 13 državljana Avganistana.

Kako se navodi, reč je o dvadesetogodišnjacima koji su pokušali da se domognu Zapadne Evrope, sakrivši se u prostore koje su ispod dva vagona napravili od dasaka.

- Međunarodni teretni voz u kome su otkriveni bio je prazan, krenuo je iz Grčke i samo je tranzitirao kroz Srbiju, a u kompoziciji su se nalazili vagoni sa različitim krajnjim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << destinacijama. Ilegalni emigranti podelili su se u dve grupe, pa su se slučajno ili namerno njih sedmorica sakrila ispod vagona koji je išao do Mađarske, a šestorica ispod onog koji je išao put Češke - piše u saopštenju.

Dodaje se da su carinici i policajci na graničnom prelazu Preševo, od početka 2015. godine, sprečili više od 20 stranih državljana da ilegalno uđu u Srbiju.

- Kao i u svim prethodnim slučajevima, ilegalni emigranti su predati u dalju nadležnost MUP-a" - saopštila je Uprava carina.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.