U Novom Pazaru - 11. jul Dan sećanja

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jul.2015, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom Pazaru - 11. jul Dan sećanja

Skupština grada Novog Pazara proglasila je danas 11. jul za Dan sećanja, koji će se obeležavati kao Dan žalosti u znak sećanja na žrtve zločina u Srebrenici.

Toga dana na teritoriji Novog Pazara neće se održavati svečanosti i drugi događaji, osim onih koji su, kako se navodi, tematski vezani za obeležavanje zločina u Srebrenici.

Odluka je usledila umesto rezolucije o Srebrenici, koja je na dnevnom redu lokalnog parlamenta bila sredinom prošlog meseca, a >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << predložili su je odbornici opozicionih bošnjačkih stranaka.

Rezolucija, međutim, tada nije usvojena jer su odbornici sa liste "Pokrenimo Novi Pazar - Tomislav Nikolić" zatražili pauzu radi konsultacija sa stranačkim organima, a nakon toga su napustili sednicu.

Regionalna televizija Novi Pazar javila je da su odluku o proglašenju Dana sećanja na zločin u Srebrenici doneli odbornici bošnjačkih stranaka, njih 42, dok odbornici SNS, NS i DS nisu prisustvovali zasedanju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Novom Pazaru - 11. jul Dan sećanja

Izvor: Blic, 06.Jul.2015

Skupština Novog Pazara usvojila je na vanrednoj sednici Odluku o najoštrijoj osudi genocida u Srebrenici, osudi svakog pokušaja negiranja genocida i proglasila 11. jul za Dan sećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima...Osim toga, 11. jula će u Novom Pazaru biti dan žalosti, a sve manifestacije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.